Blloku I Shqyer.
Read Online
Share

Blloku I Shqyer.

  • 169 Want to read
  • ·
  • 46 Currently reading

Published by Novele in Tirana .
Written in English


Book details:

ID Numbers
Open LibraryOL21154585M

Download Blloku I Shqyer.

PDF EPUB FB2 MOBI RTF

There are no more items in your cart; Shipping Free; Total ALL "Valixhja e shqyer" nis me një ese, që ndërpritet, për të vazhduar si mbyllje tronditëse e librit, i cili mbart copëza kohe të një jete, që nga fillesat e saj shkrimore e deri më tani, i shoqëruar me vizatime të djalit të autorit, Atjoni, që është dhe personazh në 19 rrëfimet që përfshihen këtu, aq sa dhe mosha e tij. Blloku është një dokument historik i rëndësishëm”, thotë Nano. Por moderatori i “Provokacijas” thotë se ka bërë edhe një vëzhgim të fundit. Sipas tij, tashmë që jemi 30 vite pas përmbysjes së komunizmit, duhet ta gjykojmë në mënyrë më racionale diktatorin Enxer Hoxha. Blloku vazhdon me shtëpinë e Qelo Kalos dhe me shtëpitë saraje të mëdha të Karagjozatëve, një shtëpi e Hoxhatëve, që i qepen kodr6s së Kucullës dhe formojnë jo vetëm një kompleks arkitektonik, por edhe mbrojtës. Ndërtesat, për të cilat bëj fjalë, kanë karakteristika të bukura. Çdo gjë në to .

Ka ende shumë gjëra që nuk i di për Amerikën, për jetën, për atë çka e ardhmja mund të të sjellë. Por njoh mirë veten time. Im atë, Fraser-i, më pati mësuar të punoj fort, të qesh shpesh dhe ta mbaj fjalën.   Kot u rrek njeri gjithnduersh per të diktuem Se kû i ká shtonet e veta lumnija! Në daç shoq me kênë me Zotin e mishnuem, 'Kalo tuj bâ mirë!' - kshtu urdhnon Perendija!"Valët e nji shpirtit, me vargje, e vitit u kushtohet perandorëve romakë me prejardhje ilire, sidomos Konstandinit të Madh (mbretëroi ), i cili futi krishterimin . Nga GJERGJ THANASI Pas një beteje gjyqësore 8 mujore Birn-Albania arriti të marrë një vendim gjykate, që e detyron SHIK-un të deklasifikojë mjaft prej dokumenteve të Sigurimit të Shtetit. Ndër dokumentet, që duhet të deklasifikojë SHIK-u sipas urdhërit të gjykatës janë edhe analizat vjetore të Sigurimitm të Shtetit për vitet si edhe numri i [ ]. Kompania kundërajrore ishte vendosur ku fusha e aviacionit ndahej me lagjen Çole të Vlorës. Unë dhe Braçja nuk bënim stërvitje, nuk mbanim pushkë, kundragaz, helmetë. Punonim në prapavijë, unë tornitor, Braçja murator. Braçja nuk fliste me askend. Rrinte mënjanë në një vetmi sa krenare dhe kërcënuese aq dhe të urtë e të butë, çka Braçen [ ].

Ky libër sjell një anë të ndjeshme private, por edhe plot pasion të Remarkut: Në të janë përfshirë letrat që ai ia dërgon të dashurës së tij Marlene Detrich. Janë të rrallë ata që shkruajnë me ndjenja kaq të ngrohta dhe të brishta për dashurinë sesa Remarku. Libri i tij "Kujtimet e Kazanovës" është një autobiografi e padyshimtë e tij, vepër e cila është parë si një nga burimet e vërteta të normave zakonore dhe jetës shoqërore europiano perëndimore përgjatë shekullit të . Tre shokët portretizon madhështinë e shpirtit njerëzor të manifestuar përmes personazheve që kërkojnë burimet e tyre të brendshme për të jetuar në një botë të vështirë që nuk u krijua nga ta, por në të cilën ata duhet të mbijetojnë. Title: Qiej që bien Original: Qiej që bien Category: Novel Author: Betim Muço Publisher: Equinoxes Year: Pgs. Weight: kg. ISBN: